دوره تکمیلی «زکات، مایه برکات» به همت بنیاد هدایت و با حضور برخی از امامان محله فعال این عرصه در قم آغاز شد.
کد خبر: ۱۰۵۵۰۱۰
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۷ 07 July 2022

به گزارش تابناک قم، دوره تکمیلی دو روزه «زکات مایه برکات» به همت بنیاد هدایت و با حضور 15 امام محله فعال در موضوع زکات از صبح امروز در ساختمان پلاک 313 مسجد مقدس جمکران آغاز شد.

سخنران افتتاحیه این دوره حجت الاسلام امید محلاتی معاون راهبری بنیاد هدایت بود که به بیان لوازم تمدن سازی اسلامی پرداخت و وظایف روحانیت و امامان محله را در این خصوص یادآور شد.

وی تحقق تمدن اسلامی را برای زمینه سازی ظهور، ضروری خواند و اظهار داشت: با اجرای مناسک فردی صرف نمی توانیم مقدمه ساز ظهور باشیم؛ هرچند که خودسازی و ارتباط قلبی و فردی، دعا و توسل هم برای این کار لازم است اما کافی نیست. باید جامعه بشری برای دوران ظهور آماده شود و مسیر این آماده سازی از تحقق تمدن نوین اسلامی می گذرد.

معاون راهبری بنیاد هدایت با اشاره به ویژگی های تمدن اسلامی از نگاه رهبر معظم انقلاب، گفت: یکی از این ویژگی ها آمیختگی دنیا و آخرت است. یعنی نسخه ای که در مسائل مختلف ارائه می دهیم هم باید ناظر به نیاز دنیا و هم تأمین کننده نیازهای اخروی باشد.

حجت الاسلام محلاتی پرداخت زکات را یکی از مظاهر آمیختگی دنیا و آخرت برشمرد و تصریح کرد: وقتی که فرد زکات را می پردازد، هم مشکلات دنیایی نیازمندان و جامعه مرتفع و هم مالش پاک شده و هم آخرتش آباد می شود.

در ادامه حجت الاسلام کاظمی مباحث مرتبط با زکات و شیوه های دعوت مردم به زکات را بیان کرد. بوم نگاری بخش دیگری از این دوره بود که با مشارکت امامان محله انجام شد؛ در این بخش ایده ها و تجربیات امامان به اشتراک گذاشته شد.

جهت گیری تمدنی باید با محوریت مسجد صورت گیرد

دوره تکمیلی «زکات مایه برکات» در نوبت عصر با ادامه بوم نگاری و بیان ایده ها و تجربیات ادامه یافت. در ادامه حجت الاسلام رضا غلامی قائم مقام بنیاد هدایت نقش حلقه های میانی، امامان روستا و مشارکت مردمی در جا افتادن پرداخت زکات را تبیین کرد.

حجت الاسلام رضا غلامی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در خصوص حلقه های میانی گفت: در خصوص حلقه های میانی و تحقق آن در میدان کار خاصی صورت نگرفته است.

وی با ارائه تعریفی از حلقه های میانی اظهار کرد: این حلقه ها از بطن مردم می جوشند و شناخت دقیق صحنه، به کارگیری ظرفیت ها، طراحی راهکارهای عملیاتی و جهت گیری تمدنی از ویژگی های این حلقه های میانی است. باید همه فعالیت ها در محله به مسجد و نماز وصل شود و جهت گیری تمدنی بدون محوریت مسجد ممکن نیست.

«روایت جهاد» موضوع دیگری بود که توسط مصطفی کرفی مسئول عملیات و رصد مرکز رسانه و گفتمان سازی بنیاد هدایت ارائه شد. وی در سخنان خود به بیان اهمیت روایتگری امامان محله در موضوع جهاد تبیین پرداخت و نقش شبکه امامت در موضوع جنگ روایت ها را حائز اهمیت دانست.

مدیر عملیات و رصد مرکز رسانه بنیاد هدایت بر لزوم روایتگری امامان از فعالیت های میدانی خود تأکید کرد و در ادامه به بیان شیوه های انتشار این روایت در فضای مجازی پرداخت. بخش پایانی دوره در روز اول نیز به مبحث قوانین زکات اختصاص داشت که حجت الاسلام زارعی عضو دبیرخانه شورای زکات در این زمینه طرح بحث کرد.

گفتنی است، برای روز دوم این دوره نیز برنامه هایی در نظر گرفته شده است که در بخش ابتدایی آن حجت الاسلام محمدی مسئول بخش پاسخگویی مسائل شرعی دفتر رهبر معظم انقلاب در قم به ارائه مباحثی پیرامون کاربردی شدن احکام زکات خواهد پرداخت و در بخش پایانی نیز امامان حاضر در گروه هایی جداگانه به بوم نگاری پرداخته و از ایده و تجربیات یکدیگر بهره مند خواهند شد.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار