در نشست خبری غدیر مطرح شد:
مسؤولان باید تعطیلات غدیر را افزایش دهند و در این راستا لایحه‌ای در مجلس تصویب شود. امروز جریانی به دنبال این است که بگوید ترویج غدیر، ترویج اختلاف است در حالی که ترویج غدیر ترویج رمز وحدت است و بلکه امت اسلامی با نام غدیر می‌تواند به محبت و دوستی حضرت علی(ع) برسد.
کد خبر: ۴۸۹۳۸۳
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۵ 05 September 2017
به گزارش تابناک قم، حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌الله فرحزاد در نشست خبری غدیر که در دفتر خبرگزاری فارس قم برگزار شد، با اشاره به اینکه فضاهای مجازی می‌توانند در انتقال مطالب موثر باشند، اظهار کرد: در برخی از مباحث مذهبی به لطف خداوند متعال دوست‌داران اهل بیت(ع) به شیوه مطلوبی به میدان آمده‌اند و مناسبت‌هایی از جمله عاشورا و اربعین به شیوه مطلوب مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه غدیر از عاشورا و تاسوعا مهم‌تر است، اضافه کرد: حضرت فاطمه(س) در فاطمیه و امام حسین(ع) در عاشورا فدای ولایت و غدیر شدند؛ غدیر واقعا مهجور مانده است و رسانه‌ها و افرادی که در مجموعه‌های فرهنگی فعالیت دارند باید به احیای آن بپردازند.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: انعکاس خطبه‌های غدیریه و بررسی نکات مهم این خطبه‌ها از جمله اولویت‌هایی است که می‌تواند مورد توجه اصحاب رسانه و فعالان فرهنگی قرار گیرد.

وی یادآور شد: برخی فکر می‌کنند که غدیر فقط تثبیت ولایت حضرت علی(ع) است در حالی که پیامبر اسلام(ص) بیش از 18 بار نام حضرت علی(ع) و ائمه بعد از ایشان را تا حضرت مهدی(عج) بیان کرده‌اند به همین علت می‌توانیم بیعت با امام زمان(عج) را نیز برای روز غدیر در نظر بگیریم.

فرحزاد با بیان اینکه ائمه اطهار(ع) هر کدام تعابیر مختلفی در مورد عید غدیر دارند، تصریح کرد: بر اساس حدیثی از امام صاق(ع) خداوند متعال چندین برابر مناسبت‌های مذهبی دیگر در روز عید غدیر افراد را از آتش جهنم نجات می‌دهد؛ غدیر از شب‌های رمضان و عید قربان نیز مهم‌تر است و در این عید خداوند متعال گناه 60 سال مرد و زن مومن را می‌بخشد.

وی با اشاره به اینکه در غدیر خم باید راهکارهای شادی افراد مورد توجه قرار گیرد، مطرح کرد: در برخی از شهرها مرسوم است که عیدی دادن فقط به سیدها اختصاص دارد در حالی که عیدی دادن یک کار پسندیده است که باید به صورت گسترده‌تر توسط همگان مورد توجه قرار گیرد.

این سخنران برجسته کشوری از برپایی 700 کاروان شادی در سال گذشته یاد کرد و گفت: یکی از برنامه‌هایی که در غدیر باید ترویج داده شود کاروان‌های شادی است چرا که تا کنون نسبت به این موضوع غفلت شده است و نتوانسته به شیوه مطلوبی حضرت علی(ع) و غدیر را معرفی کنیم در حالی که همانطور که برای محرم برنامه‌های مختلف را در کشورهای مختلف درنظر گرفته و دسته‌های عزاداری برپا می‌کنیم باید برای غدیر نیز برنامه‌ریزی کرده و کاروان‌های شادی را برپا کنیم.

وی با بیان اینکه برای برپایی کاروان شادی غدیر در تهران از میدان شهدا به طرف میدان امام حسین(ع) برنامه‌ریزی شده است، اظهار کرد: در قم نیز با حضور آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی ساعت 16 بعد از ظهر از حرم مطهر حضرت معصومه(س) به سمت مسجد جمکران حرکت می‌کنیم؛ باید اطلاع‌رسانی شود که مردم از شهرستان‌های دیگر نیز در این کاروان حضور یابند تا راهپیمایی و کاروان با شکوه برپا شود و در مسجد مقدس جمکران نیز با حضور خادمان خطبه‌خوانی دنبال می‌شود و امیدواریم صدا و سیما نیز به صورت مستقیم این برنامه را انعکاس دهد.

فرحزاد با اشاره به اینکه محدود کردن غدیر به یک روز درست نیست، گفت: مسؤولان باید تعطیلات غدیر را افزایش دهند و در این راستا لایحه‌ای در مجلس تصویب شود؛ اطعام دادن یکی دیگر از مباحث است در غدیر باید فرهنگ‌سازی شود.

وی خاطرنشان کرد: روزه غدیر به اندازه یک روزگار روزه گرفتن و نماز عید غدیر و دعاها نیز بسیار ثواب دارد که نسبت به آنها غافل هستیم؛ زیارت غدیریه امام هادی(ع) نیز از دیگر مواردی است که نسبت به آن غفلت شده است در حالی که خطبه‌های غدیریه با مشارکت رسانه‌ها باید در سطح گسترده انعکاس داده شود.

فرحزاد ادامه داد: یکی دیگر از مباحثی که باید نسبت به آن اهتمام داشته باشیم حوادث و مناسبت‌های مهم قبل و بعد از غدیر است چرا که 25 مورد مناسبت مهم در ماه ذی‌الحجه داریم که باید مورد توجه قرار گیرند.

وی با تاکید بر اینکه مبلغان باید نگاه متفاوتی نسبت به احیای غدیر داشته باشند، مطرح کرد: نام‌گذاری ایام غدیریه و درج مناسبت‌های این ایام در تقویم باید دنبال شود، بهتر است برای این ایام محدوده زمانی خاصی را اختصاص ندهیم چرا که ماه ذی‌الحجه به میزانی مناسبت دارد که می‌تواند ماه ولایت باشد.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینکه در برنامه‌های مختلف عید غدیر برای حفظ وحدت و یکپارچگی امت اسلامی و افزایش محبت همگان نسبت به اهل بیت(ع) برنامه‌ریزی شده است، تصریح کرد: مدیران کاروان‌های شادی باید مراقب باشند که اهانت به مقدسات مذاهب دیگر صورت نگیرد و این مسئله توسط مراجع تقلید حرام دانسته شده است.

وی از آسیب‌های مورد توجه برنامه‌های غدیریه یاد کرد و گفت: در برنامه‌های غدیر نباید اهانتی به مذهبی مشاهده شود چرا که این اقدامات اصل قضیه را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

فرحزاد ادامه داد: در برنامه‌های عزاداری گناه و معصیت کمتر است اما در مورد مجالس شادی آسیب‌هایی وجود دارد به همین علت باید برنامه‌ها سنگین و در شأن اهل بیت(ع) باشد تا سبب رقم زدن شادی حلال شود به همین علت برنامه‌ریزی لازم انجام شده است تا در کاروان شادی از یک مکان واحد شعار و برنامه‌ها دنبال شود تا مشکلی رخ ندهد.

وی با تاکید بر اینکه ترویج فرهنگ غدیر در قالب‌های مختلف هنری می‌تواند نتایج بسیاری به دنبال داشته باشد، اظهار کرد: ایجاد شهرک غدیر نیز می‌تواند با کمک خیرین مردمی دنبال شود.

ترویج غدیر ترویج رمز وحدت است

حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی نیز در این نشست با اشاره به اینکه قوام هر کاری به استمرار آن است، اظهار کرد: پیامبر اسلام(ص) با رویکردهای متفاوت خود دین را در جامعه آورده و برای ترویج آن تلاش کردند.

وی اضافه کرد: نسبت به جانشین حضرت محمد(ص) می‌توانیم سه فرضیه را مطرح کنیم، فرضیه نخست سکوت است که بگوییم که پیامبر اسلام(ص) هیچ حرفی در مورد جانشین بعد از خود نفرموده است؛ دومین فرضیه این است که ایشان این امر مهم را مسکوت نگذاشته اما آن را به گروهی واگذار کرده‌اند و سومین فرضیه این است که فرد خاصی را به عنوان جانشین معرفی کرده باشند که نمی‌توان آن را انکار کرد.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه بر اساس روایات مختلف فرضیه‌های نخست و دوم رد شده است، عنوان کرد: در روز 18 ذی‌الحجه به عنوان روز عید غدیر، جانشینی حضرت علی(ع) به صورت علنی عنوان شده است.

وی با اشاره به اینکه تکریم علمی غدیر توسط علما در طول تاریخ دنبال شده است، مطرح کرد: بزرگانی از جمله علامه امینی تمام عمر خود را گذاشتند تا بتوانند کتاب‌های بسیاری را برای غدیر بنویسند، اکنون این حرکت‌های علمی باید در قالب گفتمان در شهرهای مختلف کشور دنبال شود.

رفیعی از صفحه 470 جلد 29 بهار یاد کرد و ادامه داد:‌ در مورد سکوت کردن حضرت علی(ع) در طول تاریخ بزرگان دینی مطالب بسیاری را مطرح کرده‌اند و مناظرات علمی غدیر نیز با محوریت این موضوع در زمان ائمه اطهار(ع) دنبال شده است، این گفته‌ها و مباحث علمی باید با استفاده از رسانه انعکاس داده شود.

وی یادآور شد: امروز جریانی به دنبال این است که بگوید ترویج غدیر، ترویج اختلاف است در حالی که ترویج غدیر ترویج رمز وحدت است چرا که مقصود ما این نیست که با ترویج غدیر اهل سنت اعتقادات خود را فراموش کند بلکه امت اسلامی با نام غدیر می‌تواند به محبت و دوستی حضرت علی(ع) برسد و در نتیجه تقویت ایمان جوانان شیعی رقم زده می‌شود.

رفیعی با بیان اینکه هر کاری بدون تبلیغ و اطلاع‌رسانی در نطفه خفه می‌شود، اظهار کرد: معتقد هستم که در ایام غدیر باید همانند عاشورا عمل کرده و با نگاه شاد بودن در شادی اهل بیت(ع) ترویج شادی درست و صحیح را رقم بزنیم.

عضو هیأت علمی جامعه‌المصطفی‌العالمیه با بیان اینکه نباید غدیر را به عنوان هویت شیعه کم رنگ بدانیم، گفت: در بعثت پیامبر اسلام(ص) جرقه دین اسلام زده و در غدیر دین اسلام محکم شد و شهدای کربلا نیز با خون خود دین اسلام را در عاشورا آبیاری کردند به همین علت می‌توانیم بگوییم که ظهور امام زمان(عج) ثمره بعثت، غدیر و عاشوراست.

وی با اشاره به اینکه باید به صورت گسترده به مناسبت‌های مذکور پرداخته شود، اظهار کرد: در مورد بعثت پیامبر اسلام(ص) کارهای گسترده انجام شده چرا که مخالفتی نیز در مورد آن نبوده است اما در مورد غدیر کم‌کاری‌هایی بوده و برخی از مخالفت‌ها نیز مطرح شده است در حالی که در مورد عاشورا نیز به شیوه گسترده برنامه‌های مختلف دنبال شده است.

رفیعی با تاکید بر اینکه شادی مورد پسند اهل بیت(ع) باید به مسلمان معرفی شود، عنوان کرد: میزان کتاب‌هایی که در حوزه شادی نوشته شده با میزان کتاب‌هایی که در مورد عزاداری نوشته شده است، قابل مقایسه نیست.

وی خاطرنشان کرد: عاشورا باید به قوت خود باقی بماند اما پیشنهاد می‌شود که غدیر نیز در سراسر کشور به صورت گسترده ترویج شود و کشور در حوزه غدیر یک حماسه بزرگ را رقم بزند تا به جایی برسیم که شائبه‌ای در مورد غدیر مطرح نشود.

این سخنران برجسته کشوری با اشاره به اینکه فرهنگ‌های عید نوروز نیز می‌تواند در عید غدیر ترویج یابد، گفت: دولت می‌تواند به مناسبت عید غدیر به پرداخت هدیه به کارمندان بپردازد تا سبب دلشادی آنها شود، آزادی زندانیان و کمک به فقرا نیز از دیگر کارهایی است که می‌تواند یاد غدیر را زنده نگه دارد.

وی با تاکید بر اینکه امسال نیز همانند سال گذشته برنامه اعزام مبلغ به مناسبت غدیر را به صورت گسترده دنبال شده است اظهار کرد: از سوی سازمان اوقاف600 مبلغ به مناسبت ایام غدیریه به نقاط مختلف اعزام می‌شوند؛ پیشنهاد می‌کنیم که معاونت تبلیغ حوزه، سازمان تبلیغات اسلامی، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه و دیگر مجموعه‌های فرهنگی برای غدیر اعزام مبلغ داشته باشند.

رفیعی ادامه داد: روحانیون باید در فعالیت‌های تبلیغی خود در حوزه غدیریه مطالعه علمی دقیق داشته باشند، همانطور که در مباحث تفسیر، اصول و فقه حوزه شیعی ورد پیدا کرده باید در حوزه غدیریه نیز شاهد مطالعه و اجرای برنامه‌های گسترده‌تر باشیم و سخنرانی‌های غدیر باید با پشتوانه‌های علمی دنبال شود.

وی با اشاره به پیشنهاد برگزاری کنگره علمی غدیر خاطرنشان کرد: مراکز شیعه‌شناسی فعال در قم متولی برگزاری کنگره علمی غدیر شده اند و این کنگره کار با ارزشی است که با حمایت مراجع تقلید دنبال می‌شود.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه یکی از هویت‌های معرفی فرهنگ هر کشور موزه آن کشور است، عنوان کرد: به آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه پیشنهاد ایجاد موزه شیعه‌شناسی و غدیرشناسی را مطرح کرده‌ایم که امیدواریم این موزه به صورت گسترده بتواند در راستای ترویج فرهنگ غدیر تاثیرگذار باشد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان فرهنگ و ارتباطات باید در راستای تبلیغ فرهنگ غدیر در سطح بین‌الملل ورود کند، گفت: این مجموعه می‌تواند بخشی از اعزام‌های تبلیغی خود را به ایام غدیریه اختصاص دهد چرا که موضوع غدیر در خارج از کشور بسیار مورد بی‌توجهی قرار گرفته است؛ جامعه‌المصطفی نیز فعالیت‌های تبلیغی مطلوبی در ایام مختلف سال در کشورهای مختلف دارد اما این فعالیت‌ها باید در ایام غدیر گسترش دهد.


برای پیوستن به کانال رسمی تابناک قم در تلگرام میتوانید از لینک های زیر استفاده نمایید:

https://telegram.me/www_tabnakqom_ir

https://telegram.me/joinchat/AAAAAEBGvgGdXHQWdwFDDA

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار