با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی
مراسم افتتاح پروژه‌های آبرسانی به روستاهای بخش کهک در استان قم عصر سه‌شنبه با حضور علی لاریجانی در این بخش برگزار شد. برای عملیات انتقال آب به ۱۰ روستای بالادست کهک ۴۸ کیلومتر لوله گذاری انجام شده و در مجموع ۱۳۷ میلیارد ریال هزینه شده است.
کد خبر: ۴۹۶۶۸۴
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۰ 19 September 2017
به گزارش تابناک قم، مراسم افتتاح پروژه‌های آبرسانی به روستاهای بخش کهک در استان قم عصر سه‌شنبه با حضور علی لاریجانی در این بخش برگزار شد.

در این مراسم که استاندار قم و تعدادی از مسئولان استانی و مدیران وزارت نیرو حضور داشتند، طرح‌های آبرسانی به ۱۰ روستای بالادست کهک به بهره‌برداری رسید.

همچنین امروز عملیات احداث مجتمع آبرسانی شهدای فردو با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

برای عملیات انتقال آب به ۱۰ روستای بالادست کهک ۴۸ کیلومتر لوله گذاری انجام شده و در مجموع ۱۳۷ میلیارد ریال هزینه شده است.

بودجه آبرسانی به روستاها نباید در جای دیگر هزینه شود

علی لاریجانی در این مراسم طی سخنانی اظهار داشت در راستای طرح آب‌رسانی به شهر مقدس قم و روستاهای این استان رهبر معظم انقلاب نقش اساسی داشتند و امروز شاهدیم که علاوه بر شهر قم بخش‌ها و روستاهای مختلف نیز در حال بهره‌مندی از نعمت آب آشامیدنی هستند.

وی اظهار داشت: امید است با کمک مسئولان و همچنین مشارکت مردم، روستاهایی که در استان قم آب آشامیدنی پایدار ندارند تا دو سال آینده از این نعمت بهره‌مند شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضعیت آب در ایران مطلوب نیست، اظهار داشت: به نظر می‌رسد ریاست محترم جمهور و همچنین مسئولان ارشد باید وضعیت کم آبی در کشور را با صراحت با مردم در میان بگذارند تا مردم نیز نسبت به شرایط موجود آگاه شده و در استفاده از آب صرفه‌جویی بیشتری داشته باشند.

نوع محصولات زیر کشت از یک سند کارشناسی پیروی کند

وی افزود: ۹۰ درصد مصرف آب در کشور مربوط به بخش کشاورزی است که باید نوع محصولات زیر کشت از یک سند کارشناسی پیروی کند.

لاریجانی ادامه داد: هر سال برای آب منابعی اختصاص داده می‌شود و این نشان دهنده آن است که آب مسئله حیاتی برای کشور است و باید و تلاش کرد تا شریان حیاتی در کشور باقی بماند.

وی گفت: موضوع آب موضوع ملی در کشور است و وزارت نیرو باید نحوه استفاده درست از آب را طراحی کند و طرح دراز مدتی برای صیانت از آب داشته باشد.

وی بیان داشت: در سال‌های گذشته با تدابیر رهبر معظم انقلاب از محل صندوق توسعه ملی استفاده شده است و این منابعی که برای آب‌رسانی برای روستاییان اختصاص یافته است نباید در جای دیگری استفاده شود تا نگرانی آب شرب در روستاها را نداشته باشیم.

رئیس قوه مقننه در ادامه گفت: روستائیان عزیز باید استفاده درستی از آب داشته باشند.

مسئولان باید به رونق و گسترش روستا توجه داشته باشند

وی با بیان اینکه اقدام مهمی که امسال انجام شد ارائه لایحه توسعه روستاها بود، افزود: تا زمانی که وضعیت اقتصادی در روستاها درست نشود جوانان نمی‌توانند در روستا ماندگار شوند و این لایحه در حقیقت تقویت کسب و کار در روستاها را دنبال می‌کند.

لاریجانی بیان داشت: فرمانداران، بخشداران و روستائیان باید به مسئله رونق و گسترش روستا اهتمام داشته باشند که اگر کسی در روستاها امکاناتی ایحاد کرد که ارزش افزوده به همراه داشت، از تسهیلات خوبی نیز برخوردار خواهد شد.

وی افزود: تخلیه روستاها در ایران نسبت به متوسط جهانی بیشتر است و امروز ۲۵ درصد مردم در ایران روستا نشین هستند.

نماینده مردم قم در مجلس اضافه کرد: به دلیل فراهم نبودن شرایط اقتصادی مناسب مردم از روستاها به سمت حاشیه شهرها مهاجرت می‌کنند که این امر مشکلات اجتماعی زیادی ایجاد خواهد کرد.

زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری در روستاها فراهم شود

وی با بیان اینکه باید سرمایه‌گذاری‌هایی در عرصه‌های مختلف صورت گیرد و زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری در روستاها فراهم شود، افزود: کشاورزی و دامپروری مدرن را باید در روستاها توسعه داد.

لاریجانی تأکید کرد: روستائیان باید از این مزایای لایحه توسعه روستاها استفاده و در راستای احیا و رونق روستا تلاش کنند و امروز بسیاری از روستاها این ظرفیت را دارند که تولید و اشتغال در آنجا ایجاد شود.

وی افزود: مسئولان محلی باید نگاه خود را به توسعه روستاها معطوف کنند و محیط روستا می‌بایست برای سرمایه‌گذاری و اشتغال جوانان فراهم شود.

مهار آب های داخلی اقدام ماندگار دولت است

در ادامه سرپرست وزارت نیرو گفت: کمک دولت به مهار شدن آب های داخلی کشور و جلوگیری از هدر رفت آن در خارج از مرزها اقدام ماندگار دولت است که برای آیندگان به یادگار خواهد ماند.

ستار محمودی افزود: دولت تدبیر و امید همواره به دنبال تامین آب مورد نیاز ساکنان مناطق مختلف ایران است و آن را مهمترین عامل برای توسعه اقتصادی کشور می داند. 

وی بیان کرد: دولت با اعتباری بالغ بر 500 میلیون دلار، شرایط بهره مندی از آب آشامیدنی را برای ساکنان پنج هزار و 800 روستای کشور فراهم کرد. 

وی با اشاره به این که روستاها کانون توسعه و آبادانی کشور هستند، ادامه داد: در سال جاری نیز 300 میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای گسترش شبکه های آبرسانی به مناطق روستایی درنظر گرفته شده است و تلاش می شود با پایان دولت دوازدهم تمام روستاهای کشور و استان قم از آب آشامیدنی سالم برخوردار باشند. 

محمودی در بخش دیگری از سخنان خود با تشکر از همراهی مردم در کاهش مصرف منابع انرژی همچون آب و برق در فصل تابستان، ادامه داد: در سال جاری با همراهی مردم و مجموعه نظام توانستیم از زمان های اوج مصرف به سلامت عبور کنیم و بحران تابستان را پشت سر گذاریم. 

وی در خصوص ظرفیت های قم دربخش آب و برق، افزود: این استان در زمینه تولید برق ظرفیت بالایی دارد و برای سامان دهی بهتر شبکه انتقال برق در قم نیز برنامه جامعه تدارک دیده شده است. 

وی ادامه داد: قم درحوزه منابع آبی نیز به وضعیت پایدار و مطلوب رسیده است و ساکنان مناطق شهری و روستایی در این استان به آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند. 


برای پیوستن به کانال رسمی تابناک قم در تلگرام میتوانید از لینک های زیر استفاده نمایید:

https://telegram.me/www_tabnakqom_ir

https://telegram.me/joinchat/AAAAAEBGvgGdXHQWdwFDDA

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار