آیت الله سبحانی:
یکی از مراجع تقلید شیعیان حفظ سنت‌های حوزوی را از مهم‌ترین مسائل دانست و گفت: اساتید حوزه علمیه قم باید همانند علمای گذشته با علاقه تدریس کنند.
کد خبر: ۶۸۲۱۸۳
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۲ 20 November 2018

 

به گزارش تابناک قم به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت‌الله جعفر سبحانی در دیدار اعضای شورای عالی حوزه‌های علمیه که در موسسه امام صادق(ع) برگزار شد، در سخنانی بیان داشت: مشکل بزرگی که از ناحیه حوزه‌های علمیه در کشور حس می‌شود کمبود خطیب قوی است.

وی تصریح کرد: در سال‌های گذشته منبری‌های قوی همچون واعظ شهیر مرحوم فلسفی وظیفه هدایت‌گری و موعظه داشتند و در این راه تجربه‌های فراوانی به دست آورده بودند، امروزه از وضعیت برخی استان‌ها باخبرم که با کمبود منبری مواجه هستند.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: حوزویان باید در دو بخش اجتهاد که کیان شیعه محسوب می‌شود و تبلیغ و منبر در جامعه حضور داشته باشند.

وی تأکید کرد: ۷۰ سال قبل یا بیشتر در فیضیه شاهد این بودم که طلاب در حجره‌های خود آموزش و تمرین منبر داشتند و در جمع طلاب منبر می‌رفتند تا متوجه اشکالات خود شوند.

آیت الله سبحانی با اشاره به اهمیت مسئله استعداد سنجی در حوزه‌های علمیه بیان کرد: خدای تعالی هرکس را با استعدادی خلق کرده است و باید در حوزه استعداد سنجی شود.

وی مطرح کرد: نباید کسانی را که دارای صدای خوب و استعداد خطابه هستند درگیر کفایه و مکاسب کنیم و البته باید یک دوره فقه و اصول خوانده شود؛ ولی نباید مبلغین و خطبا وقت خود را در مبانی اجتهاد بگذرانند، زیرا جامعه به منبری نیز نیازمند است.

این مفسر قرآن کریم عنوان کرد: اساتید حوزه علمیه قم باید همانند علمای گذشته با علاقه تدریس کنند و به مراحل بالا برسند، حفظ سنت‌های حوزوی یکی از مهم‌ترین مسائل است.

وی تصریح کرد: حوزه باید برای اخلاق اجتماعی و عملی طلاب برنامه داشته باشد و زی طلبگی را در بین طلاب نهادینه کند تا خدای‌ناکرده در موارد نادری خلاف عرف صورت نگیرد.

آیت الله سبحانی در ادامه با اشاره به اهمیت تربیت مبلغان بین‌المللی خاطرنشان کرد: سعودی‌ها با پول نفت در حال تربیت مبلغ هستند، امروز در کشور هند به مبلغان، عربی آموزش می‌دهند و آن‌ها خطبه‌های عربی را بهتر از عرب‌زبانان بیان می‌کنند.

وی گفت: معتقدم حوزه علمیه قم به فراخور نیاز و استعداد حداقل به ۱۰ درصد طلاب زبان عربی آموزش دهند تا بتوانند تبلیغ عربی داشته باشند و در مجامع بین‌المللی با مذاهب دیگر به عربی و بدون مترجم به تبادل‌نظر بپردازند.

مرجع تقلید شیعیان در پایان با اشاره به فعالیت دشوار مدیریت حوزه‌های علمیه بیان داشت: شورای عالی و مدیریت حوزه‌های علمیه فعالیت خوبی داشته‌اند و باید از آن‌ها تقدیر کرد، زیرا مدیریت حوزه دارای دشواری فراوانی است.

لازم به ذکر است، در ابتدای این دیدار آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری، دبیر شورای عالی و آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه گزارشی از فعالیت‌ها و افق پیش روی حوزه ارائه نمودند و در ادامه نیز دیگر اعضای شورای عالی حوزه به بحث و تبادل نظر در مباحث جاری حوزه پرداختند.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار