به گزارش تابناک قم، اگرچه این خبر در ابتدا توسط یکی از رسانههای منتقد شهردار و حامی برکناری او منتشر شد، اما خبر منتشر شده بگونهای تنظیم شده بود که با دفاع از اقدامات شهرداری قم ادعا میکرد که اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان بنا بر درخواست مدیر یک مجتمع گردشگری مجوز تخریب دیوار نگاره شهدا در عوارضی قم تهران را صادر کرده است و آن را نشان دهنده رویکردهای غیرشهدایی مدیریت جدید این اداره کل معرفی کرده بود.
با انتشار این خبر، مردم شهید پرور قم همانگونه که انتظار هم میرفت این اقدام را محکوم کردند و آن را بی احترامی به ارزشهای ملی و مذهبی دانستند و نسبت به نامه اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان قم در خصوص تابلوی شهدا موضع گیریهایی را هم در شبکههای اجتماعی داشتند.
اما این اداره کل در پی هجمهها مجبور به صدور جوابیهای شد که در آن ادعا کرد که هیچگونه مجوزی در خصوص تخریب دیوار نگاره مذکور صادر ننموده است و از مدعی یا مدعیان این موضوع ارائه اسناد مثبته در این خصوص را انتظار دارد که البته هنوز شهرداری، بنیاد شهید و هیچ رسانهای اسنادی در این خصوص ارائه نکرده است.
راهداری و حمل و نقل جادهای استان قم با انتشار تصویر کامل مکاتبه خود با شهرداری، اشاره داشت که این نامه در خصوص حذف تصاویر گرانقدر شهدا از محورهای جادهای استان نیست و این نامه به منظور ضرورت کسب مجوز جهت متناسب سازی المانها و سامانههای روشنایی منصوبه (بویژه پروژکتورها و ...) است که به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی میتواند موجب حواس پرتی رانندگان و خطر برق گرفتگی کاربران گردد.
حال با توجه به تخریب دیوار نگاره شهدا و نامه و جوابیه اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان قم، سوالاتی برای افکار عمومی پیش میآید که از جمله آنها این است که چه کسی دست به تخریب دیوار نگاره شهداء زده و موجبات ناراحتی و تحریک احساسات مردم بویژه خانواده محترم شهدا را فراهم کرده است و چرا تخریب کننده این دیوار توسط شهرداری، بنیاد شهید و یا همان اداره کل معرفی نمیشوند؟
سوال دیگر آن است که شهرداری یا بنیاد شهید براساس چه مجوزی و با کدام هماهنگی این دیوار نگاره را ساختهاند و قصور چه کسی یا چه کسانی در این مجموعهها در دریافت مجوز یا هماهنگی با اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان قم، هزینه سنگین طراحی و ساخت و تخریب این دیوار نگاره که ساخت امروزه آن دو میلیارد تومان هزینه دارد را از جیب مردم قم رقم زده است؟
یکی دیگر از سوالات از شهرداری قم این است که چه کسی پاسخگوی آزردگی خاطر خانواده شهدا و عموم مردم متدین و شهیدپرور قم است و در خصوص کم کاری یا اهمال صورت گرفته پیرامون احتمال برق گرفتی افراد و آتش سوزی بدلیل عدم رعایت ایمنی تابلوها که در نامه اشاره شده است، چه تدبیری اندیشیدهاند؟
همچنین این سوالات هم از اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان قم بوجود میآید که چرا در ابتدای انجام پروژهها نسبت به جلوگیری و مکاتبه با شهرداری قم اقدام نشده و در دوران مدیریت جدید و با گذشت زمان زیاد از ساخت دیوار نگاره شهدا و یا انجام پرژوههایی مثل تابلوهای شهدا به فکر عدم ایمنی این تابلوها و تذکر حواس پرتی رانندگان افتادهاند؟
سوال دیگر از این اداره کل آن است که آیا حواس پرتی و عدم توجه رانندگان به جلو فقط در خصوص تابلوهای فرهنگی و شهدایی اتفاق میافتد یا در خصوص تابلوهای پرتعداد تبلیغاتی در مسیرها هم موضوع حواس پرتی و عدم توجه رانندگان به جلو مدنظر اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان قم قرار دارد؟
چقدر خوب است که به همین بهانه از اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان قم بپرسیم که برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت چه اقداماتی انجام داده و در دورهای که سکان وزارت راه و شهرسازی در دستان دختر یک شهید قرار گرفته است، چه برنامهای برای اقدام در این خصوص و یا همکاری با سایر مجموعههای متولی جهت اشاعه این فرهنگ غنی و تعالی ساز دارد؟
آنچه مشخص است اینکه معرفی مقصر یا مقصران و برخورد با آنها میتواند ضمن آرام کردن احساسات مردم شهید پرور قم بویژه خانواده محترم شهدا و ایثارگران، موجب جلوگیری از اسراف بیت المال در پروژههای دیگر و هم افزایی و همکاری میان دستگاهها گردد.
گزارش: محمدرضا قربان زاده