یادداشت/

موسی کلیم الله یا رها شده بر آب

مصطفی گودرزی
کد خبر: ۱۱۹۷۲۹۶
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۳ 10 March 2025

به گزارش تابناک قم، از زمانی که شنیدیم جناب حاتمی‌کیا دست به تولید فیلم حضرت موسی (ع) زده منتظر بودیم تا آن را بر روی پرده ببینیم و به بهانه جشنواره فجر امسال به تماشای فیلم موسی کلیم الله (ع) نشستیم.

فیلم حول محور تولد مولودی آغاز شد که قرار بود ناجی قومی مورد ظلم واقع شده باشد.

خوب می‌دانیم که زندگی حضرت موسی (ع)، تصمیمات او و نوع روایت از این جریان تاثیرات بسزایی در نگرش تمدنی افراد ایفا می‌کند.

پیامبری که همانند بقیه پیامبران و اولیا در مقابل شرک و ظلم به پا خواست و کلمه توحید را به معنای تام و تمام در جامعه روزگار خود اشاعه داد.

شاید هدف سازنده از بیان این موضوع در این ایام سوق دادن توجه مخاطب به مساله مقاومت و انتظار ظهور باشد، و تلویحا می‌خواهد استعاره‌هایی را از زمان حضرت موسی (ع) در شرح حال امروز بیان کند.

این نکته بسیار حائز اهمیت است که این اثر می‌خواهد نماینده تفکر تمدنی اسلام شیعی در دنیا باشد، اما به گفته بعضی منتقدان اگر یک فردی غیر مسلمان هم می‌خواست روایتی از موسی داشته باشد شاید همین داستان را نقل می‌نمود و ظهور تفکر شیعی در آن جالب توجه نیست.

حامیان و طرفداران اثر توجیهاتی را در جهت تایید آن ذکر می‌کنند از جمله اینکه تکنولوژی بکار رفته در فیلم برای اولین بار است در ایران و خاورمیانه استفاده می‌شود و یا اینکه استفاده از هوش مصنوعی در بعضی قسمت‌های تولیدی و ...، اما باید در نظر گرفت که وقتی یک اثر وارد در دنیای رسانه می‌شود هیچ کدام از این پیوست‌ها با آن همراه نخواه بود و قرار است خود اثر به عنوان یک بسته رسانه‌ای کامل معرف خود باشد و حرفش را به گوش مخاطب برساند.

با این حال باید دید که این فیلم در مجامع بین الملی چقدر می‌تواند پیام خود را بیان کند و تاثیر گذار باشد.

یادداشت: مصطفی گودرزی

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار