تسهیل ورود روان‌آب‌ها به دریاچه ارومیه از رودخانه‌ها/ الگوهای بارشی تغییر کرد!

گروه استان‌ها - از ۲۵ مرداد، عملیات رفع تصرف، بازگشایی، لایروبی و ساماندهی ۱۶ کیلومتر از رودخانه‌ها و مسیل‌های اولویت‌دار منتهی به دریاچه ارومیه با هدف افزایش ظرفیت عبور روان‌آب‌های سطحی و تسهیل ورود جریان‌های حاصل از بارش‌های پیش‌رو به دریاچه آغاز شده است.
کد خبر: ۱۲۲۸۵۱۹
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۱ 23 August 2026
 

آغاز عملیات ۱۶ کیلومتری برای تسهیل ورود روان‌آب‌ها به دریاچه ارومیه

به گزارش خبرنگار تابناک از استان آذربایجان‌شرقی، این عملیات در چهار محور شامل مردق‌چای ملکان به طول ۴ کیلومتر، مردق‌چای مراغه ۱.۵ کیلومتر، شربیان‌چای سراب ۵.۵ کیلومتر و چاوان‌چای بناب ۵ کیلومتر در حال اجراست و رفع موانع جریان، بازگشایی مقاطع نیازمند لایروبی، رفع تصرفات و ساماندهی بستر رودخانه‌ها در این محورها دنبال می‌شود.

بر پایه این گزارش، هواشناسی درباره احتمال بارش‌های رگباری و شکل‌گیری روان‌آب در شمال‌غرب کشور، به‌ویژه آذربایجان‌شرقی، هشدار داشده است. پدیده اقلیمی ال‌نینو و احتمال تغییر الگوهای بارشی نیز در ارزیابی شرایط پیش‌رو مورد توجه است، هرچند میزان و شدت بارش تابع مجموعه‌ای از عوامل جوی و اقلیمی خواهد بود.

وجود رسوبات، موانع و تصرفات در مسیر رودخانه‌ها ظرفیت عبور جریان را کاهش داده و می‌تواند خطر آب‌گرفتگی و خسارت را افزایش دهد؛ از این‌رو، اقدامات پیشگیرانه پیش از بارش‌های مؤثر، با اولویت زمانی بالا و به‌ویژه با هدف تسهیل تأمین آب دریاچه ارومیه در حال اجراست.

مطمئنا بازگشایی این مسیرها علاوه بر افزایش آمادگی استان و کاهش ریسک سیلاب، عبور روان‌آب‌ها در مسیر طبیعی و جریان آن‌ها به سمت دریاچه ارومیه را تسهیل و تسریع می‌کند.

عملیات اجرایی هر چهار محور هم‌اکنون ادامه دارد و تکمیل آن‌ها پیش از اوج بارش‌های احتمالی، با بهره‌گیری از ظرفیت نیروهای تخصصی و اجرایی شرکت دنبال می‌شود.

انتهای پیام/ 

آخرین اخبار