به گزارش تابناک قم، ولیالله صمدی روز چهارشنبه در گفتوگویی افزود: شادروان حسین معظمی گودرزی که در اثر سقوط آزاد ارتفاع، در بخش ICU بیمارستان شهید بهشتی بستری بود، برغم تلاش پزشکان و کادر درمان آن بیمارستان، دچار مرگ مغزی شد.
وی اضافه کرد: پس از تایید مرگ مغزی توسط پزشکان معتمد تاییدکننده مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی قم، با رضایت خانواده نوعدوست و ایثارگرش به اهدای عضو، اعضای حیاتی این پدر فداکار به چندین بیمار بدحال، حیات و زندگی دوباره بخشید.
وی ادامه داد: از زمانی که مرگ مغزی بیمار اعلام میشود، میتوان بیمار را با پیشرفتهترین تجهیزات پزشکی حداکثر تا ۱۲ روز نگهداری کرد، ولی در این مدت اندام حیاتی زیستپذیری خود را از دست میدهند و قابلیت فعالیت و توانایی آنها ضعیف میشود.
صمدی افزود: بیمار مرگ مغزی قبل از فوت میتواند ارگانهای حیاتی مانند قلب، کلیه، پانکراس، ریهها و روده و تا ۴۸ ساعت پس از فوت نیز میتواند نسوج و بافتهایی مثل پوست، قرنیه، استخوان، تاندون و عضلات دریچههای قلب را اهدا کند.
به گفته وی، هر اهداکننده میتواند با اهدای اعضایی از جمله قلب، ریه، کبد، پانکراس، روده و کلیه، یک تا هشت بیمار را از مرگ نجات دهد.
متقاضیان دریافت کارت اهدای عضو میتوانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی www.muq.ac.ir نام نویسی کنند.
دوشنبه هفته جاری نیز، اهدای اعضای حیاتی یک جوان قمی که دچار مرگ مغزی شده بود، به چند بیمار بدحال، زندگی دوباره بخشید؛ شادروان مهدی صیادی که در اثر واژگونی خودروی سواری در بخش آی سی یو بیمارستان امام رضا(ع) بستری بود، برغم تلاش پزشکان و کادر درمانی دچار مرگ مغزی شد.