همکاری عوامل انتظامی با سازمان محیط زیست

کشف بیش از 1000 قطعه انواع طوطی، عروس هلندی و فنچ/ همکاری پلیس فتا با محیط زیست برای شناسایی شکارچیان/ کسانی که با شکار عکس میگیرند را معرفی کنید/ 360 گونه پرندگان در سیستان و بلوچستان شناسایی شده است

یگان حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان موفق به کشف محموله بزرگ غیرمجاز پرنده در استان گردید. دکتر نیره پورملائی مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: یگان حفاظت محیط زیست موفق به کشف محموله غیر مجاز 1028 قطعه‌ای پرنده شد.
کد خبر: ۴۳۱۸۶۵
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۴۳ 29 May 2017

به گزارش تابناک سیستان و بلوچستان دکتر نیره پورملائی مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: یگان حفاظت محیط زیست موفق به کشف محموله غیر مجاز 1028 قطعه‌ای پرنده شد.
وی افزود: یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سراوان با همکاری نیروهای نظامی و انتظامی شهرستان موفق شد یک محوله پرنده غیر مجاز شامل 1028 قطعه پرنده را کشف و ضبط نماید.
مدیرکل بیان کرد: محموله کشف شده شامل 1028 قطعه پرنده شامل 75 قطعه طوطی سبز، 149 قطعه طوطی کوتوله، 454 قطعه عروس هلندی و 350 قطعه فنج می باشد.
پورملائی اشاره کرد: پس از کشف محموله مورد نظر، انجام آزمایشات اولیه از گونه های مکشوفه و سایر اقدامات مورد نیاز انجام و محموله به مرکز نگهداری انتقال یافت.
مدیرکل خاطر نشان کرد: محموله کشف شده در شهرستان سراوان از یک یا چند نفر متخلف کشف که پس از به جاگذاشتن خودرو و محموله متواری گردیدند که پس از اقدامات اولیه و تکمیل مستندات پرونده به مراجع قضایی ارجاع خواهد شد.

همچنین پورملایی از مردم خواست در صورت اطلاع از شکارچیان غیرمجازی که با شکار عکس میگیرند و در فضای مجازی منتشر می کنند حتما به محیط زیست اطلاع دهند و همیار محیط زیست باشند و نگذارند تا شکارچیان به راحتی با سر حیوانات عکس بگیرند و در فضای مجازی منتشر کنند.
وی تاکید کرد: هفته گذشته شکارچی در سیستان و بلوچستان با سر قطع شده حیوانی عکس گرفته و در فضای مجازی منتشر کرده بود که موفق به شناسایی خاطی و معرفی اش به دادگاه شدیم.
وی گفت: جلوگیری از شکارهای غیر مجاز و انتشار عکس های شکار در فضای مجازی در اولویت برنامه های این مجموعه است.

گفتنی است سیستان و بلوچستان با داشتن آب و هوایی متنوع صدها گونه جانوری شامل انواع پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان به همراه گونه های مختلف ماهیان آب شیرین و شور را در خود جای داده است.
یک میلیون و 489 هزار و 590 هکتار معادل 9/7 درصد (هفت و 9 دهم درصد) از کل مساحت سیستان و بلوچستان منطقه حفاظت شده و تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
گونه های جانوری و گیاهی استان در 13 منطقه شامل پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده، آثار طبیعی ملی و مناطق شکار ممنوع شامل مناطق حفاظت شده گاندو، جنگلی شیله، جنگلی بیرک و جنگلی پوزک، مناطق شکار ممنوع بزمان، بلبل آب نصرت آباد، مک سرخ و پزم و پناهگاه حیات وحش هامون و آثار طبیعی ملی تفتان، پیرگل خاش، سرو زربین سنگان و گل فشان تنگ کنارک زیست می کنند.
بر اساس آخرین بررسی های صورت گرفته، تاکنون بیش از 85 گونه پستاندار، 102 گونه خزنده، بیش از 360 گونه پرنده آبزی و غیرآبزی و پنج گونه دو زیست در مناطق حفاظت شده خشکی و آبی سیستان و بلوچستان شناسایی شده اند.
جنگل حرا، بسترهای علفی، سواحل شن و ماسه ای، رودخانه ها و تالاب ها از مهم ترین زیستگاه های گونه های جانوری سیستان و بلوچستان است.
تمساح پوزه کوتاه و سنجاب بلوچی از جمله گونه های جانوری سیستان و بلوچستان است که به گفته کارشناسان در دیگر نقاط کشور نمی توان آثاری از زیست آنها مشاهده کرد.
در بین پستانداران علاوه بر خرس سیاه و سنجاب بلوچی همچنین کل، بز، قوچ، میش، جبیر، آهو، گربه وحشی و کاراکال در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان زیست می کنند.
در بین پرندگان نیز دراج، هوبره، زاغ بور، گیلانشاه خالدار، پلیکان خاکستری باکلان و انواع پرندگان شکاری از جمله بحری، بالابان، هما، عقاب طلایی و عقاب ماهیگیر در این استان قابل مشاهده برای علاقه مندان به محیط زیست است.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار